İlk yardım kısaca nedir sorusuna cevap olarak özellikle ani hastalanma ve yaralanma durumlarında sağlık ekipleri gelene kadar tıbbi araç gereç kullanmadan yapılan ilaçsız uygulamaları kapsamaktadır. İlk yardımı bilmek size ve yakınlarınıza yaşama hakkını sunacaktır. Kalp durmasından sonra ilk 5 dakika içinde yapılacak olan kalp masajı ve suni solunum ile kişinin beyin ölümü geçirmesini engelleyebilirsiniz.
Mevzuat Bilgi Sisteminin Yönetmelikler sayfası " www.mevzuat.gov.tr/Yonetmelikler.aspx " ya da T.C. Resmi Gazete web sayfası " www.resmigazete.gov.tr " üzerinden " 29.07.2015 tarih 29429 sayılı Resmi Gazete " 'de yayınlanan İlkyardım Yönetmeliği'nin en güncel haline BURAYA TIKLAYARAK ulaşabilirsiniz.
31.07.2015 tarihli çıkan İlk yardım yönetmeliğine göre;
* Az Tehlikeli işyerlerinde, her 20 çalışan için 1 ilkyardımcı,
* Tehlikeli işyerlerinde, her 15 çalışana kadar 1 ilkyardımcı,
* Çok Tehlikeli işyerlerinde, her 10 çalışana kadar 1 ilkyardımcı,
için temel ilkyardım eğitimi almış, sağlık bakanlığı onaylı ilk yardım sertifikası ve kimliği olan ilkyardımcılar bulunmak/bulundurmak zorundadır.
İlk yardım eğitimi ilk yardım yönetmeliğinin belirlemiş olduğu en az 16 saat ''Temel İlk Yardım Eğitimi'' ve 40 saat ''Standart İlk Yardım Eğitimi'' olmak üzere iki şekilde sağlanabilmektedir
Olay yerinde ne yapacağını bilmemek insanları daha telaşlı, heyecanlı ve stresli yapmaktadır. İlkyardım eğitimini almanızla birlikte olay yerini çok daha iyi gözlemlemeyi, hasta yaralıları ayırt edebilmeyi, öncelikleri belirlemeyi belli bir sistematik içinde ve uygulamalı öğrenmenizden dolayı yapabilme beceriniz artmaktadır.
* Genel İlkyardım Bilgileri
* Hasta/Yaralının ve Olay Yerinin Değerlendirilmesi
* Temel Yaşam Desteği
* Kanamalarda İlk Yardım
* Uzuv Kopması Durumunda İlkyardım Uygulama Tekniği
* Yaralanmalarda İlkyardım
* Yanık, Sıcak Çarpması Ve Donmada İlkyardım
* Kırık, Çıkık Ve Burkulmalarda İlkyardım
* Bilinç Bozukluklarında İlkyardım
* Zehirlenmelerde İlkyardım
* Hayvan Isırmalarında İlkyardım
* Göz, Kulak Ve Buruna Yabancı Cisim Kaçmasında İlkyardım
* Boğulmalarda İlkyardım
* Hasta/ Yaralı Tasıma Teknikleri
* Araç İçindeki Yaralıyı (Rentek) Taşıma Yöntem
Eğitim esnasında eğitmenimiz kitap ve yetişkin çalışma standartlarına uygun hazırlanmış tablolar ve çalışma sorularını paylaşacaktır.
Temel İlk yardım eğitimi (16 saat) esnasında kalp masajı ve suni solunum (temel yaşam desteği) uygulamalı olarak öğretilmektedir. Eğitim sonucunda il sağlık müdürlüklerinin sınavına eğitim kurumumuz rehberliğinde girip sertifikanızı almazınla birlikte temel yaşam desteği yapma hakkına sahip olacaksınız.
Bebekler de ve çocuklarda sürekli tıkanma vakaları ile karşılaşılmaktadır. Tıkanma nefes borusuna bir cisim kaçması sonucunda gerçekleşir. Bebeklerde, çocuklarda ve yetişkinlerde tıkanmaya müdahale yöntemlerini ilkyardım eğitimde Tıkanmalar başlığında işlemekteyiz. Özel tasarlanmış maketler ile uygulama yaparak bu konuyu daha iyi öğrenmeniz sağlanmaktadır.
2015 Temmuz da çıkarılan İlkyardım yönetmeliğine göre ''Milli Eğitim Bakanlığı eğitim programı dahilinde, ilkyardım eğitimi verecek öğretmenlerin 16 saatlik ilkyardım eğitimini almaları zorunludur.'' ibaresi gelmiştir.
İlk yardım eğitimini alabileceğiniz interaktif bir eğitim programı şeklinde size sunar. Ay İlk Yardım, özel tasarlanmış eğitim paketi ile tiyatral sunum şekliyle size ilk yardım konularını normal bir eğitim almadan çıkartıp deneyimleyerek öğrenmenizi sağlamaktadır. Eğitim tarzıyla diğer kuruluşlardan ayrılmaktadır.